Oligebra BC

Šola uspešnosti za mladostnike in otroke

NAUČITE SE VEŠČIN IN TEHNIK, KI VAM BODO POMAGALE IN V UČENJU IN V ŽIVLJENJU

V Šoli uspešnosti Oligebra ponujamo različne programe za mladostnike in otroke, s katerimi jih učimo, pomagamo jim ali jih usmerjamo v različne intelektualne veščine in znanja, kar jim bo dvignilo samozavest in uspešnost v šoli, družbi, življenju in kasneje na delovnem mestu ter jim bo dalo odlično podlago in prednost v znanju in zmožnostmi pred njihovimi vrstniki.

Obiščite naše delavnice na katerih se boste naučili tehnik uspešnega učenja, strokovnega pisanja, hitrega branja, naš matematični kotiček in druge zabavne in poučne tečaje in delavnice za osnovnošolce, srednješolce in študente.

Za starejše od 25 let obiščite našo Šolo uspešnosti za odrasle.

ŠOLA USPEŠNOSTi ZA MLADOSTNIKE

PROGRAMI ŠOLE USPEŠNOSTI ZA MLADOSTNIKE IN OTROKE

UČNE TEHNIKE IN VEŠČINE USPEŠNEGA UČENJA

Veščine in tehnike uspešnega učenja se učijo tako kot vse ostalo. So praktičen pripomoček ne le v šolskem obdobju ampak tudi kasneje v službi in celo v vsakdanjem življenju. Ko se na pravi način usmeri in nauči učinkovitim tehnikam učenja, je prav vsak otrok in mladostnik lahko zelo uspešen v šoli in kasneje v življenju.

V Oligebrini Šoli uspešnosti za mladostnike in otroke ponujamo vikend delavnice in daljše tečaje, na katerih vam predstavimo različne tehnike uspešnega učenja naravoslovne, družboslovne, jezikoslovne ter matematične vsebine s poudarkom na tem, da pokažemo več različnih načinov in pristopov in vam s tem pomagamo, da s svojim načinom učenja pridete do najboljših rezultatov. Prav tako vam ponujamo individualna svetovanja pri inštrukcijah in učni pomoči pa vam pomagamo, da se učite na za vas najbolj učinkovit način.

PISANJE STROKOVNIH BESEDIL

Tečaj:

20-urni tečaj pisanja seminarskih in projektnih nalog je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Po tečaju boste imeli odlično spisano in popolnoma samostojno izdelano vzorčno nalogo in predstavitev pred skupino.  

Tečaje ponujamo v osnovnošolski, srednješolski oz. gimnazijski in študentski skupini.

Vikend delavnica:

Na vikend delavnici pisanja strokovnih besedil vam predstavimo vsa pomembna znanja in veščine za izvrstno pisanje in predstavljanje seminarskih in drugih strokovnih nalog, vendar ni časa za vaje in praktično delo, skozi katero utrdite pridobljeno znanje. Na delavnici imate sicer priložnost napisati kratek izdelek s povratno informacijo, vendar vseh tehnik in znanj ne morete preizkusiti v praksi.

TEHNIKA HITREGA BRANJA

Vikend delavnica hitrega branja je namenjena učenju tehnike, ki je pred leti bila zelo popularna. Po tečaju ne boste pripravili izpita v dveh dneh, niti boste prečudovito literarno delo zbasali v nekaj urah branja, oziroma, tudi če boste, ne boste imeli prav veliko od tega.

Pisano besedo je treba doživeti, jo spoštovati in jo brati z užitkom in razumevanjem.

So pa nekatere tehnike hitrega mapiranja in preletavanja skozi besedilo uporabne in koristne. V šoli in tudi kasneje pa vseeno pride kakšna bližnjica zelo prav.

V našem Matematičnem kotičku vam nudimo različne matematično usmerjene delavnice. Nekatere med njima so namenjene nadarjenim učencem, druge učencem, ki potrebujejo dodatno pomoč, tretje pa tistim, ki jih zabavne matematične vsebine enostavno lahko zainteresirajo.

Cenik učne pomoči in inštrukcij