Oligebra BC

Matematična akademija Oligebra

MATEMATIKA JE ZNANOST NAD VSEMI ZNANOSTMI, TEMELJ VSEH UMETNOSTI, NAČIN MIŠLJENJA IN NAČIN ŽIVLJENJA

Matematično-računalniškem krožku UMC Oligebra ponuja prostorček za tiste, ki imate matematiko izjemno radi, kot tudi tistim, ki vam matematika ne diši preveč.

Želimo približati matematiko in logiko prav vsakemu otroku ter ga s tem spodbuditi k ustvarjalnem, kritičnem in problemski orientiranem načinu mišljenja in reševanju matematičnih in življenjskih izzivov. Na našem programu mentorskih inštrukcij vašem otroku pomagamo, da samozavestno koraka v svetu matematičnih izzivov.

Tistim, ki jih logika in matematika veselita, želimo pokazati še bolj zabavno in uporabno plat matematike in lepoto njenega izraza. Ljubezen do matematike želimo prenest na mlajšo generacijo, matematiko pa predstaviti, kot vedo nad vedami, brez katere sodobne znanosti, umetnosti in življenja sploh ne bi poznali.

Sodobno življenje prav tako ne moremo zamisliti brez računalnikov. Zato v našem matematično- računalniškem kotičku ponujamo različne občasne programe računalniškega opismenjevanja in kodiranja za otroke in mladostnike.

matematika

KO NAM MATEMATIKA DELA TEŽAVE

Skorajda ni učenca ali dijaka, ki vsaj občasno ne bi rabil inštrukcije matematike, za zadostno ali odlično oceno. Ponujamo vam individualno pomoč na mentorskih inštrukcijah in skupinsko pomoč na skupinskih programih kot so: skupinska učna pomoč, skupinske inštrukcije za sošolce, maturitetni tečaj, priprava na maturo po tretjem letniku gimnazije, priprava na gimnazijo za učence 9. razreda in priprava na NPZ.

Razlogi za INŠTRUKCIJE MATEMATIKE

Veliko razlogov je zakaj matematika šolarjem dela toliko preglavic.

Prvi je gotovo to, da se matematika ne uči ampak razume. Če uberemo bližnjico in se na pamet naučimo postopkov ali celo računanja brez vsebinskega razumevanja, se težave vrstijo, luknje nabirajo in so rezultati in znanje vedno slabši.

Drugi razlog je dejstvo, da zelo hitro starši izrazijo dvom v matematične zmožnosti svojega otroka. Prepričajo tako otroka kot sebe, da ni nič hudega ker njihov otrok ni matematičen tip, saj tudi oni niso nikoli blesteli v matematiki. Otrok v tem dobi potuho in že od majhnega dvigne roke od matematike.

Tretji razlog leži v šolskem sistemu. Snov in način njenega podajanja v učbenikih se ne stopnjujeta naravno. Od 5 razreda se začnejo na letnem nivoju preskoki, sploh pa na prehodu v srednjo šolo, ki so popolnoma nesistematični za otrokove možgane. Če nima redne pomoči in podpore doma ali s strani inštruktorja se on sam le v izjemnih primerih lahko znajde v tej zmešnjavi informacij in metod učenja.

Prav vsaki otrok je lahko odličen matematik in logik. Razmišljanje in način mišljenje je proces, ki se ga učimo kot vsake druge veščine.

KDAJ NA INŠTRUKCIJE MATEMATIKE?

Če se pojavijo težave ali želja za izboljšanjem ocene, pokličite takoj ustreznega inštruktorja/ico. Tudi popravni izpit ni konec sveta. Je pa alarm in priložnost, da se utrdi in nadmesti vse kar je manjkalo. Vaš otrok/mladostnik bo izpopolnil luknje v znanju in s tem boste obrnili novi list ter se bolj pripravili za drugi polčas nadaljnjega šolanja.

Kot inštruktorica imam več kot 25 let izkušenj v delu z otroci in mladostniki in čez 250 uspešnih zgodb za sabo. Poslušam in prilagajam metode dela vsakemu posamezniku posebej. Prav tako vsi moji sodelavci v UMC Oligebra imajo veliko potrpežljivosti in pozornosti za še tako specifične zahteve in težave vašega otroka ali mladostnika.

Hitre in pregledne informacije o ceni in ponudbi inštrukcij dobite na naši spletni strani 

Hitre in pregledne informacije o ceni inštrukcij dobite na naši spletni strani https://matematika-instrukcije.si

MATEMATIKA ZA NADARJENE UČENCE

SKUPINA VEGAZUS

Otroci, ki imate vsaj 4 iz matematike in vas matematika veseli, vabljeni v skupino Vegazus, da skupaj na zabaven način odkrivamo njeno univerzalno lepoto in uporabnost. Skupine do 8 otrok razdelimo po razredih in sicer od 7-9 razreda ter se dobivamo enkrat ali dvakrat na teden. V skupinah rešujemo matematične zabavne problemske naloge, domislice, uganke, rešujemo naloge iz inteligenčnih testov, pripravljamo otroke na tekmovanja iz matematike in logike, poglabljamo znanje in razumevanje šolske snovi in še veliko več. Čaka vas eno čudovito potovanje po matematičnem labirintu.

Za ostale programe ocena iz matematike ni pogoj, obiskovanje programa pa lahko vpliva na izboljšanje ocene. Drugačen pristop matematiki marsikaterem otroku odpre nova obzorja in mu pomaga, da bolj dojame tudi šolsko snov

GLASBENA MATEMATIKA

20-urni program, namenjen tistim, ki hkrati imajo radi matematiko in glasbo. V začetno skupino vabimo glasbene začetnike (otroke, ki ne hodijo v glasbeno šolo in nimajo osnovnega znanja iz Nauka o glasbi), v nadaljevalno pa otroke od 3-6 razreda nižje glasbene šole. Učenje glasbene pismenosti iz matematičnega zornega kota vam bo odprlo popolnoma nova obzorja tako v matematiki kot v glasbi.

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina gimnazija

Skupina šteje do največ 10 tečajnikov.

MATEMATIKA IN UMETNOST

20-urni program, v katerem povezujemo matematične in umetniške vzorce skozi zgodovino. Matematika je povsod, v slikarstvu, kiparstvu, glasbi, poeziji itd. Program je izjemno zabaven in poučen in otrokom odpira popolnoma nova obzorja uporabnosti in lepote matematičnega izraza.

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina sš.

Skupina šteje do največ 10 tečajnikov.

MATEMATIKA SKOZI STOLETJA

20-urni program predstavlja sprehod po matematični zgodovini za otroke in mladostnike. Z našim tečajem jim želimo približati ideje, ki so resnično spremenile svet in ustvarile našo sedanjost. Brez poznavanja zgodovine, ne moremo biti doma niti v sedanjosti, prihodnost pa nam se odmika z velikimi koraki.

“Zgodovina je učiteljica življenja”, je pa zabavna, razburljiva, včasih maestralna, včasih tragična. Program je narejen zabavno, ni sholastičnega navajanja dejstev, ampak praktično naravnana zgodba, polna anekdot in osnovnih praktičnih nalog iz različnih obdobij.

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina gimnazija.

Skupina šteje do največ 10 tečajnikov.

Računalništvo za otroke in mLAdostnike

RAČUNALNIŠKA PISARNA

20-urni tečaj najbolj uporabljanih računalniških pisarniških orodij za otroke.

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina gimnazija.

Skupina šteje do največ 8 tečajnikov.

IZDELAVA WORDPRESS SPLETNE STRANI ZA OTROKE

Otroke v 20 urah učimo narediti osnovno spletno stran v WordPress okolju, saj je to neizogiben del sodobne pismenosti.

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina gimnazija.

Skupina šteje do največ 10 tečajnikov.

OSNOVE RAČUNALNIŠKEGA KODIRANJA ZA OTROKE

Otroke v 40 urah naučimo osnove kodiranja računalniških aplikacij (programiranja).

Starostne skupine – I skupina 6-7 r, II skupina 8-9 r, III skupina gimnazija

Skupina šteje do največ 10 tečajnikov.

Kljub temu, da matematiko imate radi ali ste nadarjeni za njo, ni nič narobe, da kdaj pa kdaj rabite tudi pomoč v obvladovanju določenih snovi, morda za naboljšo oceno. Preverite našo ponudbo mentorskih inštrukcij, kjer vsako težavo hitro razrešimo.